Over Jamento

Jamento is de partyband die zich onderscheidt door op elke gelegenheid het publiek in de spreekwoordelijke ‘spotlights’ te zetten. Bedrijfsfeesten, studentenfeesten, festivals, diner dansants, huwelijksfeesten, verjaardagen of ‘gewoon zomaar in een kroeg’, altijd geeft de band met veel energie, vaart en vaardigheid de volle 100%. Dit is geen ‘lauwe verkooppraat’ maar de daadwerkelijke overtuiging waarmee Jamento de instrumenten en het publiek bespeelt. Geen van a tot z ingestudeerd programma met plichtmatige danspasjes en ‘plastic smile’, maar pure improvisatie & plezier van de bovenste plank. Doordat alle bandleden stuk voor stuk topmuzikanten zijn, blijft de kwaliteit te allen tijde gewaarborgd. Jamento biedt echter veel meer dan techniek, organisatie en vaardigheid: de muzikanten voelen zich bovenal entertainers die als doel hebben het publiek ‘uit hun dak’ te laten gaan.

Het enorme en immer groeiende repertoire omvat een veelvoud van muziekstijlen die de band zonder uitzondering met overtuiging neerzet. Jong of oud, Jamento bezit de aantrekkingskracht om iedereen op de dansvloer te krijgen en te houden. Zo vloeit de muziek over van recentelijke hits naar classics en weer terug. Zoals gezegd, de muzikanten zijn stuk voor stuk topmuzikanten en hebben hun sporen verdiend in de jazz en popmuziek. Niet veel muzikanten kunnen zeggen te hebben gewerkt met klinkende namen als Lionel Ritchie, Shakira, Ce Ce Peniston, Armin van Buuren, Tiësto, Fedde le Grand, Mr Probz, Bergit Lewis, Big Black & Beautifull, Edsilia Rombley, Glennis Grace, Loïs Lane, Jeroen van der Boom. Deze jongens wel! In één opzicht is Jamento echt uniek... live DJ als instrument binnen een band. Een werkwijze die je alleen maar tegenkomt binnen de techno wereld. Zo brengt Jamento de climax naar een nog grotere hoogte dan het originele nummer of welke remix dan ook!

Wat Jamento ook bijzonder maakt is de ‘hechte band’ en ‘chemie’ tussen de bandleden onderling. Noem het ‘vibe’, ‘vonk’, ‘click’ of ‘fun’: dit op tal van manieren te beschrijven fenomeen wordt niet alleen op het podium maar ook ‘van voor tot achter in de zaal’ gevoeld. Een belangrijk gegeven: muziek en entertainment zijn nu eenmaal emotie. Bijzonder is ook de eigen sound van de band. Zelfs door de uiteenlopende stijlen heen hoor je Jamento. Dit is een kenmerkend verschil tussen een ‘goede coverband’ en een ‘topband’, die de meest uiteenlopende nummers met eigen authenticiteit weet te brengen. Anders gezegd: Jamento steekt de vele bekende covers in een origineel en goed zittend en dansend eigen jasje!

Als het om een meer ingetogen ‘bijeenkomst’ gaat, past Jamento zich in repertoire keuze en volume aan. Kortom: met alle wensen wordt rekening gehouden. Tot slot nog een bekentenis: spelen met Jamento is voor de bandleden zelf eigenlijk ook altijd ‘een uitje’!

Rene Kipuw

Leadzang/ Gitaar/ DJ

Nick Kamphuis

Basgitaar/ Bas synth/ Backingvocals

Marc Mangin

Saxofoon/ EWI/  Backingvovals

Jordy Kalfsvel

Keyboards/ Backingvocals

Chris van der Vlies

Drums/ Backingvocals

Naast de vaste bandleden treedt Jamento op met:

Maartje Keizer – Zangeres

Sanne de Winter – Zangeres

Lara Kowsoleea – Zangeres

Julia van de Ketterij - Zangeres

Randall Heye – Trompet

Rik Mol – Trompet

Wilfredo Hernandez - Percussie

Tom Jubel – Keyboards

Tico Pierhage - Keyboards

Willem Keizer – Basgitaar

Jens Dreier – Basgitaar

Rob Middelhoven – Saxofoon

Peter Lieberom – Saxofoon

Cyril Directie – Drums

Maarten Kooymans - Drums

CONTACT

 

JAMENTO

Studio's Aalsmeer

T.A.V. Kipuw Music Productions

van Cleeffkade 15, 1431 BA in Aalsmeer

06 - 55 774 071

06 - 41 848 579

Contact opnemen met Jamento?

 

Wilt u meer weten of een afspraak maken om geheel vrijblijvend over uw wensen en onze mogelijkheden nader van gedachten te wisselen? Bel of mail ons. U ontvangt uiteraard zo spoedig mogelijk een reactie.